Όλα τα Άρθρα

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου της 11ης Δεκεμβρίου 2005 - Πιστοποιητικά χρήσης Η/Υ

Την κατάργηση κάθε απαίτησης πιστοποίησης σε βάρος των αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν διδαχθεί πληροφορική και την δωρεάν αξιόπιστη δημόσια πιστοποίηση, μόνο για τους ενηλίκους που δεν έχουν διδαχθεί πληροφορική στη βασική τους εκπαίδευση, ως μέρος του ψηφιακού τους αλφαβητισμού ζητάει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

 

Δημοσιεύθηκε στην σελίδα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ΕΔΩ


Ε. Λ. Μ. Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ηράκλειο : 11/12/05
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41
71201 HΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:
Τηλέφωνο & FAX 226557

ΠΡΟΣ: email: elmeher@otenet.gr elmeher.gr
Τηλ Επικοινωνίας 6932430197

Κοιν:
ΘΕΜΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Σήμερα η πληροφορική διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και τυχόν απαίτηση χωριστών πιστοποιήσεων καταργεί την ενότητα του απολυτηρίου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μέχρι τώρα αποτυχημένες προσπάθειες να επιβληθεί στους αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η κατοχή-αγορά πιστοποιητικών χρήσης ΗΥ είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα των παρασκηνιακών ενεργειών ιδιωτικών εταιριών εμπορίας πιστοποιητικών στα πλαίσια της προώθησης των προϊόντων τους. Σήμερα η πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων χρήσης ΗΥ είναι αναχρονιστική, τεχνολογικά παρωχημένη και παιδαγωγικά απαράδεκτη. Υποβιβάζει τους μαθητές σε πελάτες και την πληροφορική από μέσο δημιουργίας σε μέσο καταναγκασμού εκτέλεσης μηχανικών ενεργειών.

Ζητούμε:

1. Την κατάργηση κάθε απαίτησης πιστοποίησης σε βάρος των αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν διδαχθεί πληροφορική.

2. Δωρεάν αξιόπιστη δημόσια πιστοποίηση, μόνο για τους ενηλίκους που δεν έχουν διδαχθεί πληροφορική στη βασική τους εκπαίδευση, ως μέρος του ψηφιακού τους αλφαβητισμού ΤΟ ΔΣ