Όλα τα Άρθρα

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κέρκυρας- Πιστοποιητικό χρήσης Η/Υ αποφοίτων β'θμιας εκπαίδευσης

Μετά τις ΕΛΜΕ Χανίων, Ηρακλείου, Καρδίτσας και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αντιδρά στην πιστοποίηση χρήσης Η/Υ από ιδιωτικούς φορείς και ζητά: την κατάργηση κάθε απαίτησης πιστοποίησης σε βάρος των αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν διδαχθεί πληροφορική, δωρεάν αξιόπιστη δημόσια πιστοποίηση για τους ενήλικες που δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της πληροφορικής και αναστολή όλων των σχετικών διατάξεων μέχρι να δημιουργηθεί το δημόσιο σύστημα πιστοποίησης

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

 

Συνάδελφοι,

Από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε να πιστοποιηθούν ιδιωτικοί φορείς που εκδίδουν βεβαιώσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής,  βεβαιώσεις που γίνονται δεκτές και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύουν τις μέχρι σήμερα παρασκηνιακές ενέργειες ιδιωτικών εταιρειών που εμπορεύονται τέτοιου είδους πιστοποιητικά και παραδίδουν στους νόμους της αγοράς μία υποχρέωση του Δημοσίου. Χωρίς καμία θεσμοθετημένη διαδικασία ελέγχου, χωρίς έλεγχο για την μέχρι τώρα λειτουργία αυτών των φορέων, τους δίνουν άφεση αμαρτιών  και επιβαρύνουν τους ενδιαφερόμενους με το ποσό των 700€ έως 800€ ανάλογα με τον φορέα πιστοποίησης.

 

Από παιδαγωγικής πλευράς ο τρόπος που εφαρμόζεται σήμερα η πιστοποίηση των βασικών δεξιοτήτων στην πληροφορική, είναι αναχρονιστικός, τεχνολογικά παρωχημένος και παιδαγωγικά απαράδεκτος. Υποβιβάζει τους ενδιαφερόμενους σε πελάτες και την πληροφορική από μέσο δημιουργίας σε μέσο καταναγκασμού και εκτέλεσης μηχανικών ενεργειών. Το ίδιο συμβαίνει και με την πιστοποίηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών.

 

Σήμερα που η πληροφορική διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης η ύπαρξη διαφορετικού τρόπου πιστοποίησης καταργεί την ενότητα του απολυτηρίου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντί να ενδιαφερθούμε για την αναβάθμιση της πληροφορικής στην εκπαίδευση, υποβιβάζουμε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία σε μία βεβαίωση πιστοποίησης.

Ζητούμε:

  1. Την κατάργηση κάθε απαίτησης πιστοποίησης σε βάρος των αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν διδαχθεί πληροφορική.
  2. Δωρεάν αξιόπιστη δημόσια πιστοποίηση για τους ενήλικες που δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της πληροφορικής
  3. Μέχρι να δημιουργηθεί το δημόσιο σύστημα πιστοποίησης αναστολή όλων των σχετικών διατάξεων.