Όλα τα Άρθρα

Ψήφισμα ΕΛΤΕΕ Πιερίας- Πιστοποιητικό χρήσης Η/Υ αποφοίτων τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης

Μετά τις ΕΛΜΕ Χανίων, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας και η ΕΛΤΕ Πιερίας αντιδρά στην πιστοποίηση χρήσης Η/Υ από ιδιωτικούς φορείς και ζητά: την κατάργηση κάθε απαίτησης πιστοποίησης σε βάρος των αποφοίτων τηε Τεχνικής Επαγελματικής Εκπαίδευσης, δωρεάν αξιόπιστη δημόσια πιστοποίηση για τους ενήλικες που δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της πληροφορικής.

ΕΛΤΕΕ Ν. Πιερίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Κατερίνη, 8 Μαρτίου 2006

Αρ. πρωτ. 40

 

Δ/νση: Τ. Τερζοπούλου 150

Τ.Κ.:    60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Τηλ.:    23510-24957

Fax:     23510-37872

Προς: Αξιότιμους

1. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Μαριέττα Γιαννάκου

2. Πρόεδρο ΑΣΕΠ, κ. Βέη

3. Πρόεδρο ΟΕΕΚ, κ. Μπότσαρη

4. Πρόεδρο ΟΛΤΕΕ κ. Μάλγαρη

 

 

ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Το ΠΔ 44/2005 (προσοντολόγιο δημοσίου) προβλέπει ως υποχρεωτικό προσόν για διάφορες κατηγορίες υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων τη γνώση της χρήσης Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων, και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου. Οι απόφοιτοι των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, ήδη με τις γνώσεις τους από την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, ήτοι από το Γυμνάσιο, διαθέτουν, βάσει των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών, το σχετικό υπόβαθρο στα παραπάνω τρία αντικείμενα (και όχι μόνο) που απαιτεί το Π.Δ. 44/2005. Αλλά και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, οι ήδη αποκτηθείσες γνώσεις στα απαιτούμενα αντικείμενα διευρύνονται περαιτέρω με υποχρεωτική διδασκαλία μέσα από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας σε ΟΛΕΣ τις ειδικότητες των ΤΕΕ και όχι μόνο στην ειδικότητα Πληροφορικής.

 

Κατόπιν τούτων,

θεωρούμε απαραίτητο να επεκταθεί ή να ερμηνευθεί κατάλληλα η ρύθμιση του Π.Δ. 44/2005 ώστε να περιλάβει τους απόφοιτους των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, ανεξαρτήτως ειδικότητας δεδομένου ότι μαθήματα Πληροφορικής και χρήσης υπολογιστών διδάσκονται υποχρεωτικά, τόσο στα γυμνάσια όσο και στα τεχνικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια.

Σε αντίθετη περίπτωση, υποχρεώνονται οι απόφοιτοι των Σχολείων μας, προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στο δημόσιο τομέα, να «αγοράσουν» κάποιο από τα σχετικά πιστοποιητικά της αγοράς την ώρα που αποδεδειγμένα κατέχουν υπερεπαρκώς τα απαιτούμενα γνωστικά αντικείμενα μέσα από τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Ζητούμε:

1.   Την κατάργηση κάθε απαίτησης πιστοποίησης σε βάρος των αποφοίτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

2.   Δωρεάν αξιόπιστη δημόσια πιστοποίηση, μόνο για τους ενηλίκους που δεν έχουν διδαχθεί πληροφορική στη βασική τους εκπαίδευση, ως μέρος του ψηφιακού τους αλφαβητισμού.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΤΕΕ Ν. Πιερίας

 

Σχετικά Ψηφίσματα άλλων ΕΛΜΕ:ΕΛΜΕ ΚέρκυραςΕΛΜΕ ΚαρδίτσαςΕΛΜΕ ΗρακλείουΕΛΜΕ ΧανίωνΆλλοι σχετικοί σύνδεσμοι:

Άμεση ανταπόκριση του ΟΕΕΚ στο αίτημα της ΕΠΕ για την υποχρέωση ενημέρωσης των υποψηφίων προς πιστοποίηση δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ

Αντιμετώπιση ελλιπούς ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας

Υπόμνημα προς ΟΕΕΚ για την ενημέρωση υποψηφίων προς πιστοποίηση δεξιότητας χρήσης πληροφορικής

Βαίνει προς υλοποίηση το Κρατικό Πιστοποιητικό δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ