Όλα τα Άρθρα

Τοποθετήσεις κομμάτων στις θέσεις της ΕΠΕ

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας χαιρετίζει τη δήλωση του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου με την οποία υιοθετεί τις προτάσεις μας για την αξιοποίηση της Πληροφορικής και των Πληροφορικών καθώς και το αίτημά μας για ενιαία επιμελητηριακή έκφραση του κλάδου Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καμμένου έχει ως εξής:

Μετά από προσεκτική μελέτη των προτάσεων της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ), σχετικά με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την αναδιοργάνωση του κράτους, την παραγωγική ανάταξη της χώρας καθώς και την εμβάθυνση και επέκταση της Πληροφορικής Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δηλώνω ότι:

 

1. Υιοθετούμε τις προτάσεις της ΕΠΕ και δεσμευόμαστε να τις προωθήσουμε στο πλαίσιο της νέας Κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουμε μετεκλογικά.
2. Στηρίζουμε το αίτημα της ΕΠΕ για την ενιαία επιμελητηριακή έκφραση του κλάδου Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, είτε με την ίδρυση ενός νέου Επιμελητηρίου, είτε με τη μετεξέλιξη της ΕΠΕ σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Η ακριβής μορφή του νέου φορέα θα καθορισθεί σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς εταίρους μετεκλογικά.


H ΕΠΕ καλεί και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να μελετήσουν τις προτάσεις της και να τοποθετηθούν δημόσια επί αυτών.

Παραπομπές:

  1. anexartitoiellines.gr/post.php