Όλα τα Άρθρα

Ενημερωτικό σημείωμα

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ) ενημερώνει δημόσια για μια υπόθεση αποστολής διαφημιστικού μηνύματος (spam) που όπως διαπιστώθηκε προήλθε από H/Y εντός του δικτύου της Βουλής.

Ενημερωτικό σημείωμα

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ) ενημερώνει δημόσια για μια υπόθεση αποστολής διαφημιστικού μηνύματος (spam) που όπως διαπιστώθηκε προήλθε από H/Y εντός του δικτύου της Βουλής.

Η υπόθεση έχει αφετηρία στις αρχές Απριλίου, όμως δημοσιεύεται μόλις τώρα για λόγους εχεμύθειας και μέχρι να ολοκληρωθούν οι επικοινωνίες με τους αρμοδίους (Δ/νση Πληροφορικής της Βουλής).

Σύντομο ιστορικό:

  1. (8/4/2016): Λήψη αρχικού μηνύματος spam σε προσωπικό email μέλους της ΕΠΕ

  2. (8-11/4/2016): Τεχνική διερεύνηση, επιβεβαίωση ότι προέρχεται από κόμβο-αφετηρία εντός του δικτύου Η/Υ της Βουλής, συλλογή στοιχείων τεκμηρίωσης.

  3. (12/4/2016): Αποστολή 1ης επιστολής προς το προεδρείο της Βουλής, ενημερώνοντας για το περιστατικό και για διαθεσιμότητα περαιτέρω τεχνικών στοιχείων τεκμηρίωσης.

  4. (9/5/2016): Κοινοποίηση της υπόθεσης και της 1ης επιστολής στους βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής, για λόγους διαφάνειας και ανάδειξης του θέματος.

  5. (10/5/2016): Κοινοποίηση στην ΕΠΕ επιστολής της βουλευτού κας Κ. Μάρκου (ΠΟΤΑΜΙ) προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με το παραπάνω θέμα και με αναφορά στη δική μας 1η επιστολή.

  6. (10/5/2016): Επικοινωνία εκ μέρους της Δ/νσης Πληροφορικής της Βουλής, ζητώντας από την ΕΠΕ ό,τι περαιτέρω τεχνικά στοιχεία διαθέτουμε προς τεκμηρίωση των όσων αναφέρουμε στην 1η επιστολή.

  7. (11/5/2016): Αποστολή 2ης επιστολής προς τη Δ/νση Πληροφορικής της Βουλής, με κοινοποίηση στον πρόεδρο και στους βουλευτές, με όλα τα τεχνικά στοιχεία τεκμηρίωσης.

  8. (21/5/2016): Τηλεφωνική επικοινωνία εκ μέρους της βουλευτού κας Μάρκου με την ΕΠΕ (γ.γ. ΔΣ) για αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο της 2ης επιστολής, εν όψει συνάντησης που θα είχε αργότερα την ίδια μέρα με τον πρόεδρο και στελέχη της Δ/νσης Πληροφορικής της Βουλής για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

  9. (26/5/2016): Επικοινωνία εκ μέρους της Δ/νσης Πληροφορικής της Βουλής, ευχαριστώντας την ΕΠΕ για την αναλυτική ενημέρωση και επιβεβαιώνοντας τα όσα αναφέρονται στις δύο σχετικές επιστολές της ΕΠΕ, αναφέροντας ότι η υπόθεση κλείνει από τη δική τους πλευρά.

  10. (1/6/2016): Ανάρτηση όλου του ιστορικού, των επιστολών και των μηνυμάτων στον ιστότοπο της ΕΠΕ.

Ακολουθούν κατά σειρά τα σχετικά αρχεία επικοινωνίας, καθώς και τα στοιχεία τεκμηρίωσης των παραπάνω.

Το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)