Δελτίο Τύπου - Αναβάθμιση της διαδικτυακής υποδομής της ΕΠΕ με χορηγία μέλους

16/10/2018 Παλαιότητα 2 yrs
Κατηγορία: Επικαιρότητα

Εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε επισημάνει ορισμένα προβλήματα λειτουργίας της διαδικτυακής υποδομής της ΕΠΕ, τα οποία διαπιστώθηκε πως οφείλονταν σχεδόν αποκλειστικά στις προδιαγραφές του εξυπηρετητή φιλοξενίας (virtual server) και την οριακή του λειτουργία λόγω φόρτου εργασίας.


Δελτίο Τύπου - Αναβάθμιση της διαδικτυακής υποδομής της ΕΠΕ με χορηγία μέλους

Αθήνα, 16-10-2018

Εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε επισημάνει ορισμένα προβλήματα λειτουργίας της διαδικτυακής υποδομής της ΕΠΕ, τα οποία διαπιστώθηκε πως οφείλονταν σχεδόν αποκλειστικά στις προδιαγραφές του εξυπηρετητή φιλοξενίας (virtual server) και την οριακή του λειτουργία λόγω φόρτου εργασίας. Το ΔΣ σε συνεργασία με τον webmaster είχαν από κοινού συζητήσει εναλλακτικές επιλογές για αναβάθμιση ή μεταφορά σε άλλο πάροχο, όμως το πλάνο παρέμενε σε αναμονή λόγω του πρόσθετου κόστους.

Τις τελευταίες ημέρες το μέλος μας Γιώργος Κούτρας προσφέρθηκε να συνεισφέρει υπό μορφή άτυπης χορηγίας και να καλύψει το κόστος αυτό. Συγκεκριμένα, ανέλαβε το λειτουργικό κόστος νέου εξυπηρετητή με μεγαλύτερες προδιαγραφές:

CPU (vCores) RAM (GB) Disk (GB) Traffic (TB/month)
Τρέχων server: 2 2 50 5
Νέος server: 4 16 160 (SSD) 20

Η μεταφορά της διαδικτυακής υποδομής μας στο νέο εξυπηρετητή θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και με την ελάχιστη δυνατή διαταραχή της κανονικής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών που είναι σε καθημερινή χρήση.

Οι νέες προδιαγραφές και οι σημαντικά αυξημένοι πόροι της νέας πλατφόρμας θα επιτρέπει όχι μόνο την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών, αλλά και την υλοποίηση πρόσθετων δράσεων που υπήρχαν ως πρόταση στο ΔΣ, όμως είχαν μείνει σε αναστολή λόγω των περιορισμένων πόρων στην υπάρχουσα υποδομή.

Ως ΔΣ και εκ μέρους όλων, ευχαριστούμε θερμά το μέλος μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

URL: http://www.epe.org.gr, mailto:info<στο>epe.org.gr