Όλα τα Άρθρα

Αιτήσεις αναπληρωτών και μονίμων καθηγητών Πληροφορικής

Οδηγίες για τις αιτήσεις αναπληρωτών και μόνιμων καθηγητών Πληροφορικής

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας σας ενημερώνει για τα παρακάτω:

  1. Οι αιτήσεις αναπληρωτών καθώς και οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών Πληροφορικής έχουν καταληκτική προθεσμία 17 Μαΐου 2002.
  2. Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για θέσεις αναπληρωτών έχουν ΟΛΟΙ οι πτυχιούχοι Πληροφορικής καθώς ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ. Δεν απαιτείται για κανέναν πρόσθετο παιδαγωγικό πτυχίο (ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ).
  3. Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για θέσεις μονίμων καθηγητών καθηγητών Πληροφορικής έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στην επετηρίδα πτυχιούχοι Πληροφορικής ακόμη και αν δεν έχουν πρόσθετο παιδαγωγικό πτυχίο (ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ. Άρα όσοι συνάδελφοι πρόλαβαν να εγγραφούν μέχρι το 1996 και ενδιαφέρονται να διοριστούν ΠΡΕΠΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας προτείνει τα παρακάτω προκειμένου να πιέσουμε περισσότερο το Υπουργείο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σταματήσει ο διορισμός ασχέτων στην Πληροφορική:

  1. Οι φοιτητές των τμημάτων Πληροφορικής να υποβάλλουν αίτηση ως αναπληρωτές και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε δικαστικά το διορισμό τους.
  2. Οι συνάδελφοι πτυχιούχοι που δεν είναι στην επετηρίδα, ούτε έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να υποβάλλουν και αίτηση ΜΟΝΙΜΟΥ διορισμού για να διεκδικήσουμε δικαστικά τη δικαίωσή τους.
  3. Οι συνάδελφοι που κάνουν αίτηση για μόνιμο διορισμό, να δηλώνουν ακόμη και περιοχές που δεν έχουν κενά εφόσον ενδιαφέρονται να διοριστούν εκεί. Θα διεκδικήσουμε δικαστικά το διορισμό τους επικαλούμενοι την κάλυψη των κενών τα προηγούμενα χρόνια από μη πτυχιούχους Πληροφορικής.

Για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι που θα υποβάλλουν αιτήσεις να συμμετέχουν στις δικαστικές προσφυγές που θα γίνουν απαιτείται:

  • Να φυλάξουν αντίγραφο των αιτήσεών τους και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον αριθμό προτοκόλλου
  • Να παρακολουθούν την ενημέρωση που θα γίνεται μέσα από το δικτυακό τόπο της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (www.epe.org.gr).

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΤΕ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΤΟΚΟΛΛΟΥ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ "ΧΑΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ)

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ΟΛΟΙ, φοιτητές και απόφοιτοι που θα κάνετε αιτήσεις, ότι οι Υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να παραλαμβάνουν ΟΛΕΣ τις αιτήσεις, ακόμη και αν θεωρούν ότι δεν είναι σωστές ή νόμιμες και να τις απορρίπτουν εγγράφως.

ΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  1. Να τις καταθέσετε με δικαστικό επιμελητή.
  2. Να υποβάλετε αναφορά σύμφωνα με τα υποδείγματα που θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.csd.uch.gr/~speypk/epethrida_site/enhmerotika/Diorismoi2000/ArnhshParalabhsAithsevn.htm
  3. Να κρατήσετε αντίγραφο της Αναφοράς και του αριθμού προτοκόλλου ώστε σε συνεργασία με την νομική υπηρεσία της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας να προβούμε σε μύνηση κατά των υπαλλήλων που αρνήθηκαν να παραλάβουν τις αιτήσεις σας.

ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

Να κάνετε όλες τις αιτήσεις που δικαιούστε και αυτές που προτείνουμε και να απαιτήσετε την παραλαβή όλων. Μην περιοριστείτε μόνο στην αίτηση αναπληρωτή, κάντε και την αίτηση μόνιμου και απαιτήστε να την παραλάβουν. Επίσης όσοι κάνετε αιτήσεις μόνιμου διορισμού, να κάνετε και αίτηση αναπληρωτή ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.

Παρακαλούμε τέλος, όλα τα ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας,

  1. Να ενημερώσουν τους φοιτητές των τμημάτων Πληροφορικής για να κάνουν αιτήσεις αναπληρωτών.
  2. Να διευκολύνουν τους συναδέλφους που προσέρχονται στις δευτεροβάθμιες για να κάνουν αιτήσεις.
  3. Να συγκεντώσουν πληροφορίες για παρανομίες, αρνήσεις παραλαβής αιτήσεων, παράνομες αιτήσεις αλεξιπτωτιστών κ.λ.π. και να ενημερώσουν τις τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Για όσους έχουν προβλήματα ή θέλουν περισσότερη ενημέρωση, μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους παραρτήματα της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας. Τα στοιχεία των υπευθύνων βρίσκονται στη σελίδα http://www.epe.org.gr/local-contact.jsp

Καλή επιτυχία σε όλους,

Νεκτάριος Μουμουτζής

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας