Όλα τα Άρθρα

Ανοικτή Επιστολή προς ΥΠΕΠΘ, ΟΛΜΕ και ΑΣΕΠ

Ανοικτή Επιστολή της Ε.Π.Ε. προς το ΥΠΕΠΘ, την ΟΛΜΕ και το ΑΣΕΠ, σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού σε θέσεις Πληροφορικής.

Κε Υπουργέ / Υφυπουργέ,

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (http://www.epe.org.gr) ως επαγγελματικό - επιστημονικό σωματείο που αντιπροσωπεύει τους απόφοιτους Πληροφορικής ΑΕΙ στην Ελλάδα, σας καλεί ενόψει της προκήρυξης του επερχόμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και της επόμενης σχολικής χρονιάς να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα των Ελλήνων μαθητών και της Β`βάθμιας Εκπαίδευσης στην Πληροφορική και να συνδράμετε στην παύση της υποθήκευσής των.

Τα τελευταία χρόνια το ΥΠΕΠΘ διορίζει ως μόνιμους ή αναπληρωτές καθηγητές πληροφορικής απόφοιτους κάθε λογής ειδικοτήτων, με ή χωρίς μεταπτυχιακά στην πληροφορική, βυθίζοντας έτσι το μάθημα της πληροφορικής στον ερασιτεχνισμό και την ανεπάρκεια.

Η Ε.Π.Ε. σας ενημερώνει ότι :

  • η Πληροφορική δεν είναι δεξιότητα, δεν είναι χόμπι, δεν το μαθαίνεις οικιακά, ούτε σε σεμινάρια μερικών ωρών. Η Πληροφορική είναι μηχανική, είναι επιστήμη και διδάσκεται στο Πολυτεχνείο ή το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ μετά από πολυετείς σπουδές.
  • είναι μύθος & επικίνδυνη γενίκευση η συνάφεια άλλων ειδικοτήτων με την Πληροφορική.
  • οι μεταπτυχιακές σπουδές (Master ή Διδακτορικό) αποτελούν εξειδίκευση σε ένα τομέα κάποιας ειδικότητας και δεν σημαίνει ότι ο κάτοχος αποκτά την επαγγελματική ιδιότητα του τομέα των μεταπτυχιακών σπουδών.
  • η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πληροφορική έχει ανάγκη από άριστα καταρτισμένους καθηγητές, ικανούς να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις του συνεχώς εξελισσόμενου χώρου της πληροφορικής, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε μαθησιακή ανάγκη της νέας γενιάς.

Σας καλούμε λοιπόν να βάλετε ένα τέλος σε αυτό το καθεστώς, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την εξέλιξη της Πληροφορικής στην Ελλάδα.

Σας καλούμε να δώσετε την ευκαιρία στην μαθητική νεολαία να μυηθεί στην Κοινωνία της Πληροφορίας από τους καθ` ύλη αρμόδιους, οι οποίοι με επαγγελματισμό, και επιστημονική υπευθυνότητα θα μεταφέρουν την γνώση της πληροφορικής στους νέους.

Σας καλούμε, σε κάθε επόμενη προκήρυξη ή διαγωνισμό για θέσεις πληροφορικής να επιλέγετε προσωπικό αποκλειστικά από τους κατόχους των παρακάτω πτυχίων ή διπλωμάτων:

ΑΕΙ

  • Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Επιστήμης των Υπολογιστών ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Πληροφορικής ή Ηλεκτρονικής & Μηχανικών Υπολογιστών ή Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με πιστοποιητικό παρακολούθησης του κύκλου σπουδών Μηχανικού Υπολογιστών & Πληροφορικής, ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή τίτλο σπουδών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

ΑΤΕΙ

  • Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε.Ι. ή ισότιμο της αλλοδαπής.

Σας καλούμε να αντισταθείτε στις πιέσεις διαφόρων συντεχνιών και να δώσετε αυτό που απαιτούν οι μαθητές, αυτό που ζητάει η κοινωνία, αυτό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι, και αυτό που επιβάλει η συνείδηση μας.