Όλα τα Άρθρα

Ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2002

Η ΕΠΕ προτείνει στους Πληροφορικούς που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό να προχωρήσουν σε ενστάσεις. Θα ακολουθήσει προσφυγή της Ένωσης κατά των τελικών πινάκων επιτυχίας εφ'όσον δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Κατόπιν των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για την Πληροφορική, δεχθήκαμε καταιγισμό ερωτημάτων.

Σε μία προσπάθεια να απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

  • Η ΕΠΕ δεν μπορεί να κάνει ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων. Οι ενστάσεις είναι προσωπικές και πρέπει να γίνουν από τους θιγόμενους.
  • Για κάθε ένσταση (την οποία μπορείτε να στείλετε και ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή) είναι απαραίτητη και η αποστολή αποδεικτικού καταβολής παραβόλου του δημοσίου αξίας 15 Ευρώ τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από Δημόσια Ταμεία (Εφορίες). Η ένσταση πρέπει να σταλεί στην διεύθυνση : Α.Σ.Ε.Π., Αμερικής 5, ΤΚ10564, Αθήνα. (Υπενθυμίζουμε ότι οι ενστάσεις πρέπει να γίνουν εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν επίσημα στις 12/5/2003). Με την πάροδο 3-4 ημερών από την αποστολή της ένστασης, προσπαθήστε να επικοινωνήστε τηλεφωνικά ε το ΑΣΕΠ για να πληροφορηθείτε το αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε η ένστασή σας. Φυλάξτε αυτό τον αριθμό.
  • Σύμφωνα με την προκήρυξη δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν και απόφοιτοι άλλων ΑΕΙ με μεταπτυχιακά στην πληροφορική ή απόφοιτοι άλλων ΑΕΙ με προϋπηρεσία. Και τα δύο αυτά προσόντα έπρεπε να είχαν αποκτηθεί πριν την 31/12/1996. ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕ είναι ότι, δεν πρέπει να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς πληροφορικής οι μη έχοντες βασικό πτυχίο πληροφορικής ΚΑΙ ότι ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι πληροφορικής έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Για αυτό το λόγο, η ΕΠΕ θα προσφύγει και θα ζητήσει ακύρωση των πινάκων του ΑΣΕΠ.
  • Η ΕΠΕ σας προτείνει να ασκήσετε ένσταση για κάθε περίπτωση που γνωρίζετε ότι κάποιος έλαβε μέρος ενώ δεν θα έπρεπε. Επίσης μπορείτε να επικαλεσθείτε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 3470/1999) όπου επιβάλει ότι οι απόφοιτοι πληροφορικής ΠΡΟΤΑΣΟΝΤΑΙ ΟΛΩΝ των άλλων.
  • Δεν μπορούμε να σας προτείνουμε κάποιο πρότυπο ένστασης γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν χρειάζεται όμως κάτι ιδιαίτερο. Σε απλά ελληνικά εξηγήστε γιατί κάνετε ένσταση, έναντι ποιών (Αναφέρετε Ονοματεπώνυμο, όνομα Πατρός, Αριθμό Ταυτότητας, και κωδικό αριθμό, όπως αυτά αναφέρονται στα Excel των αποτελεσμάτων)
  • Διαδώστε αξιόπιστες πληροφορίες. Εάν γνωρίζετε κάποιον από αυτούς που το ΑΣΕΠ τους δίνει με παιδαγωγική επάρκεια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που πρέπει, ρίξτε τα στοιχεία τους στην λίστα (epe-members(στο)epe.org.gr) ώστε και άλλοι συνάδελφοι να κάνουν ένσταση εναντίον τους. Να είστε όμως σίγουροι για αυτούς.
  • Παρόλο που σύμφωνα με τον κανονισμό του ΑΣΕΠ δεν επιτρέπεται η αναβαθμολόγηση, εάν νομίζετε ότι έχετε αδικηθεί, στην ένστασή σας ζητήστε αναβαθμολόγηση.

Γιώργος Ανδρεαδάκης, Γραμματέας Ε.Π.Ε.