Όλα τα Άρθρα

Οδηγίες για την κατάθεση ενστάσεων κατά των πινάκων επιτυχίας του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ανακοινώθηκαν στις 12/5/2003

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας προτείνει πρότυπα κειμένων για όσους συμμετείχαν στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους που επιθυμούν να προβούν σε ενστάσεις κατά των πινάκων που ανακοινώθηκαν στις 12/5/2003.

Με το νόμο Αρσένη (Ν2525/97) έκλεισαν στις 31/12/97 οι επετηρίδες για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι τελευταίοι διορισμοί από τις επετηρίδες έγιναν το 2002. Το σημερινό νομικό καθεστώς προβλέπει ότι οι διορισμοί εκπαιδευτικών (τόσο μονίμων όσο και αναπληρωτών) θα γίνονται από πίνακες επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ σε ποσοστό 75% και από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών σε ποσοστό 25%. Οι πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ έχουν διάρκεια δύο χρόνια, και συντάσσονται εκ νέου μετά τη διενέργεια νέου διαγωνισμού.

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πτυχιούχοι Πληροφορικής είναι ότι έχουν να ανταγωνιστούν υποψηφίους που δεν διαθέτουν πτυχίο Πληροφορικής και οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον κλάδο Πληροφορικής βάσει ρυθμίσεων που κατά τη γνώμη μας είναι αντισυνταγματικές. Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να εφαρμόσει την υφιστάμενη νομοθεσία και να αναγνωρίσει ότι όλοι οι πτυχιούχοι Πληροφορικής, ως έχοντες τα "πλήρη προσόντα διορισμού" σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του ν.2834/2000, προηγούνται κατά το διορισμό έναντι των μη πτυχιούχων Πληροφορικής.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα αντιμετωπίσει τους Πτυχιούχους Πληροφορικής το Υπουργείο Παιδείας, τόσο κατά τη σύνταξη των τελικών πινάκων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (δηλ. των πινάκων που θα ανακοινωθούν μετά την εξέταση των ενστάσεων), όσο και κατά την ανασύνταξη του Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών. Ταυτόχρονα, οι μη πτυχιούχοι Πληροφορικής που είναι ενταγμένοι στον Πίνακα Ε των Αναπληρωτών, ζητούν να διοριστούν εις βάρος των πτυχιούχων Πληροφορικής. Τους συμπαραστέκονται επίσημα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών (ΠΕΑ), ενώ ανεπίσημα τους ενθαρρύνουν οι γνωστοί διοργανωτές χρυσοφόρων σεμιναρίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και της Ελληνικής Εταιρείας Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ). Αυτό αποτελεί μια ακόμη ένδειξη για το ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των παρανομιών που έχουν συντελεστεί σε βάρος μας τόσα χρόνια και ποιοι εκμεταλλεύονται την αδιοριστία των καθηγητών των υπολοίπων κλάδων με το αζημίωτο.

Προκειμένου να προλάβουμε τις αρνητικές εξελίξεις που κυοφορούνται και να θεμελιώσουμε το δικαίωμά μας να προσφύγουμε αργότερα στα αρμόδια δικαστήρια, αν το Υπουργείο Παιδείας αρνηθεί να εφαρμόσει την υφιστάμενη νομοθεσία και νομολογία, πρέπει επειγόντως να προχωρήσουμε στη μαζική κατάθεση ενστάσεων από όλους τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Πλήρεις οδηγίες και πρότυπα ενστάσεων θα βρείτε στο self extracting archive

http://www.epe.org.gr/various/asep.exe.

Παρακαλούμε ενημερώστε με κάθε τρόπο όλους τους συναδέλφους Πληροφορικούς που γνωρίζετε, ώστε να καταθέσουν τη σχετική ένσταση άμεσα. Βοηθείστε κι εσείς να περιοριστεί η παραπληροφόρηση και η συσκότιση που αποτελεί πλέον το μόνο όπλο και το έσχατο καταφύγιο του Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υπονομεύσει τα αποτέλεσματα των αγώνων μας.

Εάν δεν είστε ήδη μέλος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας και ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής σας στην Ένωση, ώστε να έχετε άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα του κλάδου μας, συμμετέχοντας ενεργά στο αντίστοιχο τοπικό μας παράρτημα, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα στη διεύθυνση

http://www.epe.org.gr/FormaEggrafis.jsp. Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας θα παρέχει πλήρη νομική και δικαστική κάλυψη στα μέλη της σε περίπτωση απορρίψεως της σχετικής ένστασης.