Όλα τα Άρθρα

Απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Eπιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Θέση Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος: «Ελάχιστες απαιτήσεις (προδιαγραφές) μελέτης, κατασκευής , συντήρησης και επίβλεψης τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων πληροφορικής»

Τα υπουργεία Μεταφορών & Επικοινωνιών, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και το υπουργείο Ανάπτυξης κοινοποίησαν στην Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ) τη βάση του προεδρικού διατάγματος που αναφέρεται παραπάνω καλώντας την να καταθέσει τις παρατηρήσεις της και τις προτάσεις της για διόρθωση και βελτιστοποίηση της βάσης των υπουργείων.

Αυτό το διάταγμα είναι το πρώτο βήμα προς την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στον χώρο των ηλεκτρονικών και πιο ειδικά των πληροφορικών και αφετέρου των αποφοίτων της σχολής μας. Εκπληρώνεται έτσι κατά ένα μέρος ένας από τους πρωτεύοντες στόχους του συλλόγου μας, πράγμα που δεν μπορούσε να τον αφήσει αδιάφορο.

Η αρχική πρόταση των υπουργείων αν και εξασφαλίζει καίρια πράγματα έχει σε αρκετά σημεία πολλές ελλείψεις και ασάφειες που οφείλουν να διορθωθούν. Η ΕΠΕ έχοντας την απαραίτητη επιστημονική γνώση και αφού ήρθε σε επαφή με όλα τα παραρτήματα της εντόπισε αυτά τα σημεία και παρουσίασε τις προτάσεις της για διόρθωση αλλά και συμπλήρωση αυτών.

Ο σύλλογος Επιστήμης Υπολογιστών αφού μελέτησε την αρχική εισήγηση των υπουργείων και έπειτα τις διορθωτικές προτάσεις της ΕΠΕ εντόπισε αυτές τις ελλείψεις και συμφώνησε πως οι προτάσεις της ΕΠΕ είναι νευραλγικής σημασίας και συμφωνούν απόλυτα με τις επιδιώξεις και τις απόψεις του συλλόγου και θεωρεί χρέος του να τις υποστηρίξει και να τις προωθήσει.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε πως και αν και έγινε ένα μεγάλο βήμα προς την επαγγελματική κατοχύρωση των πληροφορικών πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας.

ο πρόεδρος: Κουτσουράς Θεμιστοκλής

ο Γ.Γραμματέας: Δημητρίου Μιχάλης

Συλλόγος Φοιτητών Eπιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης