Όλα τα Άρθρα

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Άρτας

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Άρτας για το νομοσχέδιο για την Πληροφορική

ΕΛΜΕ ΑΡΤΑΣ


Άρτα 27/10/2003
Αρ. Πρωτοκ. 33


Προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ


Συνάδελφοι

με το νέο νομοσχέδιο «Ρύθμιση εκπαιδευτικών διατάξεων και άλλες διατάξεις» επιχειρείται μεταξύ άλλων ο νομοθετικός καθορισμός των καθηγητικών σχολών. Κατά απαράδεκτο τρόπο εξαιρούνται από τις καθηγητικές σχολές οι κλάδοι ΠΕ19 και ΠΕ20 της Πληροφορικής. Επιπλέον, δίνεται το δικαίωμα για μόνιμο διορισμό σε θέσεις Πληροφορικής σε κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με βασικό πτυχίο σε οποιονδήποτε κλάδο που αναγνωρίζεται ως «παιδαγωγικός» (ακόμα και π.χ. Θεολόγοι). Δηλαδή θα συμβεί το παράδοξο οι μή πτυχιούχοι πληροφορικής να διορίζονται σε προτεραιότητα έναντι των πτυχιούχων, σε θέσεις πληροφορικής!

Νομίζουμε ότι τα παραπάνω είναι κατάφορη αδικία απέναντι στους συναδέλφους της Πληροφορικής, και ζητάμε να παρέμβετε άμεσα στην Κυβέρνηση και την Βουλή ώστε να τροποποιηθούν οι σχετικές διατάξεις στο υπό ψήφιση εντός της εβδομάδος, νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, ζητάμε να προτείνετε άμεση αναθεώρηση του νομοσχεδίου στα παρακάτω σημεία:

  1. Προσθήκη στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 8 της φράσης «καθώς και ΠΕ19 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΑΕΙ», ώστε να αναγνωριστεί ότι όλα τα τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ είναι καθηγητικές σχολές.
  2. Τροποποίηση της παραγράφου 8 του άρθρου 8 του νομοσχεδίου με τη διαγραφή της φράσης «καθώς και τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 1, πίνακας Δ΄, περίπτωση α΄ και πίνακας Ε΄ περίπτωση α΄ του άρθρου 1 του παρόντος νόμου» στο τέλος του εδαφίου α΄ όπως επίσης και την πλήρη διαγραφή του εδαφίου β΄ αυτής.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΤΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΠΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΛΜΕ Άρτας