Όλα τα Άρθρα

Απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Σύγκλητος αποφασίζει για την εξομοίωση των αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ όσον αφορά την παιδαγωγική κατάρτιση για τη διδασκαλία της Πληροφορικής


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ: κ. Γ. ΒΕΝΙΕΡΗ

ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2002-2003


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
6ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2003

Θέμα 9: Αναγνώριση του Τμήματος Πληροφορικής ως Καθηγητικού

Ο κ. Πρύτανης: Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής Καθηγητής κ. Ι. Κάβουρας με την υπ? αριθμ. πρωτ. Παν/μίου 520/7-2-2003 επιστολή του, μας διαβίβασε απόσπασμα πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος (συνεδρ. 18-12-2002) που αφορά στην αναγνώριση του τμήματος ως καθηγητικού και παρακαλεί για τις δικές μας ενέργειες.

Το σχετικό απόσπασμα πρακτικών έχει ως εξής:

4. Αναγνώριση του Τμήματός μας ως καθηγητικού

Η Γενική Συνέλευση μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίζει να προτείνει στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας την εξομοίωση των αποφοίτων του Τμήματός μας με τους απόφοιτους των Τμημάτων Πληροφορικής των Σχολών Θετικών Επιστημών ως προς τις διαδικασίες διορισμού τους ως καθηγητές Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επειδή στο Τμήμα Πληροφορικής του Ο.Π.Α. διδάσκονται παιδαγωγικά και διδακτικά μαθήματα.

Για το λόγο αυτό ζητείται να:

Α) τροποποιηθεί άμεσα η υπ? αριθμ. 25/1Π/2002(ΦΕΚ 262/12.8.2002) προκήρυξη του Υπουργείου που αφορά τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών.

Β) να ληφθεί μέριμνα ώστε να συμμετάσχουν ισότιμα οι απόφοιτοι του Τμήματός μας με τους άλλους αποφοίτους Τμημάτων Πληροφορικής Σχολών Θετικών Επιστημών στην κατάρτιση του πίνακα διοριστέων (μονίμων, αναπληρωτών, ωρομισθίων).

Γ) να γίνει η προσήκουσα νομοθετική αλλαγή έτσι ώστε στις καθηγητικές σχολές να συμπεριληφθεί και το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει να αποσταλεί η απόφασή της αυτή στη Σύγκλητο για προώθηση στο Υ.Π.Ε.Π.Θ.»

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, μετά από συζήτηση εγκρίνει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πληροφορικής για την αναγνώριση του Τμήματος ως Καθηγητικού. Περαιτέρω συστήνει στα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις, προκειμένου να προωθηθούν συνολικά στο Υ.Π.Ε.Π.Θ.


Ακριβές Απόσπασμα
Αθήνα, 13 Μαρτίου 2003


Ο Προϊστάμενος Γραμματείας
Γεώργιος Κακούρος

Σύγκλητος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών