Όλα τα Άρθρα

Αντίδραση του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου για την τακτική του ΥΠΕΠΘ

Με επιστολή προς το διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου ο αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου καλεί να μην υπογραφούν συμβάσεις πριν την δημοσίευση του σχετικού νόμου σε ΦΕΚ

Ζάκυνθος 8-11-2003

Προς

1. τον κ.Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Ζακύνθου

2. Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου

Κοιν.

1. 1ο Γυμνάσιο Ζακύνθου

2. Ενιαίο Λύκειο Κατασταρίου

3. Γυμνάσιο Βολιμών

Και τους συναδέλφους των σχολείων του Νομού Ζακύνθου

ΘΕΜΑ : Πρόσληψη ωρομισθίου Πληροφορικής από τους Πίνακες Δ και Ε.

Κύριε Διευθυντά,

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ της 5ης Νοεμβρίου 2003 μας κοινοποιήσατε το με αριθ. Δ2/117680/ 31.10.2003 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ το οποίο έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής γίνεται, εφόσον εξαντληθούν οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες Α΄ και Β΄, στις θέσεις που παραμένουν κενές από τον πίνακα Γ΄ σε ποσοστό 50% των προσλαμβανομένων και από τους πίνακες Δ΄ και Ε΄ για το υπόλοιπο 50% προσλαμβανομένων.»

Με βάση αυτό προτείνατε την πρόσληψη του εκπαιδευτικού κ. Μαυροπόδη Διονύσιου ως ωρομίσθιου με 11 ώρες προκειμένου να τοποθετηθεί στα σχολεία που κοινοποιείται η παρούσα.

Εξέφρασα την επιφύλαξή μου για την νομιμότητα της πρόσληψης με το δεδομένο ότι ο παραπάνω εκπαιδευτικός έχει υπογράψει ήδη σύμβαση εργασίας με την Αθμια Εκπαίδευση Ζακύνθου για δώδεκα (12) ώρες την εβδομάδα ( πράγμα που ίσως δεν γνωρίζατε), αλλά και με την Βθμια Εκπαίδευση που βεβαίως γνωρίζατε για να διδάξει στα προγράμματα Πρόσθετης Διδακτικής στήριξης. Η τρίτη σύμβαση εκτός του ότι είναι αντίθετη με τις θέσεις του κλάδου των καθηγητών για την καταπολέμηση της ανεργίας, είναι πολύ πιθανόν να είναι παράνομη αφού υπάρχει σωρεία διατάξεων κατά της πολυθεσίας πράγμα που ζήτησα να ερευνηθεί από το Υπουργείο. Παρά ταύτα το συμβούλιο θεώρησε ότι δεν υπάρχει θέμα και προχώρησε στην πρόσληψη.

Την επομένη έλαβα στο προσωπικό μου φάξ μια επιστολή από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας με την οποία μου τόνιζαν ότι οι προσλήψεις από τον πίνακα Δ είναι παράνομες αφού ο σχετικός νόμος δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ πράγμα που επιμελώς αποφεύγει να αναφέρει στο έγγραφό του το Υπουργείο! Επισημαίνουν δε στα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων τις ποινικές ευθύνες που έχουν αν προχωρήσουν σε παρόμοιες προσλήψεις!

Ακόμη ενημερώνουν ότι προσέφυγαν ήδη κατά του ΥΠΕΠΘ γιατί προσέλαβε ήδη 39 αναπληρωτές από τον πίνακα Δ στις 16-10-2003 δηλαδή πρίν 20 μέρες!

Η έκπληξή μου όμως ήταν μεγάλη όταν με διαβεβαίωσαν ότι είχαν στείλει ήδη παρόμοια επιστολή στις Δ/νσεις από τις 3-11 η οποία δεν κοινοποιήθηκε στα μέλη του ΠΥΣΔΕ ενώ συνεδρίαζαν για αυτό το θέμα !!

Μου δίνετε το δικαίωμα να υποθέσω ότι σκοπίμως η Δ/νση χρονοτρίβησε τόσο καιρό με τις προσλήψεις των ωρομισθίων Πληροφορικής, και να απορώ με τη σπουδή της να προχωρήσει σε προσλήψεις πριν δημοσιευτεί ο νόμος.

Σε κάθε περίπτωση η παραπάνω πρόσληψη είναι παράνομη και επιπροσθέτως θίγει τα συμφέροντα των αποφοίτων των Πανεπιστημιακών Σχολών Πληροφορικής οι οποίοι δεν θα εργαστούν, αλλά τις θέσεις τους θα τις πάρουν καθηγητές άλλων ειδικοτήτων

γι αυτό σας καλώ

  1. Να μην προχωρήσετε στην υπογραφή σύμβασης με τον παραπάνω εκπαιδευτικό και πολύ περισσότερο να μην αναλάβει υπηρεσία.
  2. Εφόσον και όταν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο σχετικός νόμος να συγκαλέσετε νόμιμα το ΠΥΣΔΕ και σε ημερομηνία μεταγενέστερη του ΦΕΚ, το οποία θα αποφασίσει για το θέμα .
  3. Να ερευνήσετε όπως έχετε υποχρέωση αν μπορεί να υπογράψει κάποιος τρεις ταυτόχρονες συμβάσεις με το Δημόσιο.

Πιστεύω ότι με την θέση μου προστατεύω το κύρος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.

Με τιμή

Δημήτρης Στραβοπόδης
Καθηγητής ΠΕ4 Χημικός
Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου
Ομήρων Κατοχής 32
29100 Ζάκυνθος
Email dstrav@sch.gr