Όλα τα Άρθρα

Το υπουργείο άφησε «ορφανό» το μάθημα Πληροφορικής! - Οι πτυχιούχοι Πληροφορικής ΑΕΙ καταγγέλλουν πως το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Π

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σχετικά με τους διορισμούς καθηγητών Πληροφορικής

Την ώρα που τα κενά καθηγητών Πληροφορικής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι εκατοντάδες, το υπουργείο Παιδείας αρνείται το δικαίωμα διορισμού σε αποφοίτους τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Τους πρώτους επειδή δεν είναι πτυχιούχοι καθηγητικής σχολής και τους δεύτερους γιατί δεν αναγνωρίζει τη μετονομασία του τμήματός τους.

Χθες βράδυ η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας κάλεσε όλους τους πτυχιούχους και τους φοιτητές Πληροφορικής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά σχετικού νομοσχεδίου ? σκούπα του ΥΠΕΠΘ, το οποίο συζητιόνταν εκείνη την ώρα.

Οι πτυχιούχοι Πληροφορικής ΑΕΙ καταγγέλλουν πως το τελευταίο διάστημα το υπουργείο απολύει τηλεφωνικά συναδέλφους τους με το πρόσχημα ότι δεν είναι πτυχιούχοι καθηγητικής σχολής, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όμως, είχαν διοριστεί τα προηγούμενα χρόνια ως αναπληρωτές. «Οι τελεσίδικες αποφάσεις 2432/2001 και 2433/2001 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών βεβαιώνουν το αντίθετο, δηλαδή ότι όλοι οι πτυχιούχοι Πληροφορικής ΑΕΙ είναι πτυχιούχοι καθηγητικής σχολής», αναφέρουν. Γι΄ αυτό η ένωση προτείνει ρυθμίσεις και ζητά την άμεση αναθεώρηση του υπό συζήτηση νομοσχεδίου σε συγκεκριμένα σημεία (π.χ. πλήρη διαγραφή του άρθρου 1, προσθήκη στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 8 της φράσης «καθώς και ΠΕ19 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΑΕΙ» κτλ.).

Ο σύλλογος Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδας ζητεί τον άμεσο διορισμό των διπλωματούχων ηλεκτρολόγων μηχανικών που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διοριστέων, ελπίζοντας στην οριστική επίλυση του προβλήματος που αφορά και ταλανίζει χρόνια τώρα αρκετούς μηχανικούς. Όπως σημειώνουν, το υπουργείο Παιδείας αρνείται να διορίσει ως καθηγητές Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ηλεκτρολόγους μηχανικούς, οι οποίοι έγιναν δεκτοί και πέτυχαν στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2002 και συμπεριλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διοριστέων, οξύνοντας το κλίμα στο χώρο των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η/Υ. Επισημαίνουν επίσης, ότι το ΥΠΕΠΘ προφασίζεται τη μετονομασία των τμημάτων από «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών» σε «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ» δημιουργώντας έτσι πτυχιούχους δύο ταχυτήτων, αγνοώντας αποφάσεις των συγκλήτων των πανεπιστημίων, οι οποίες υποστηρίζουν την πλήρη ισοτιμία τίτλων.

Αντίγραφο του άρθρου όπως δημοσιεύθηκε μπορείτε να λάβετε από:

Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ