Όλα τα Άρθρα

Συλλογικές Διαπραγματεύσεις για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Πληροφορικών

Η Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας προετοιμάζεται για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και σας καλεί να συμμετέχετε στη διαδικασία καταγραφής και ιεράρχησης των αιτημάτων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, με απόφασή του στις 23 Μαΐου 2004, ξεκινά τις διαδικασίες προετοιμασίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τους εργοδοτικούς φορείς Πληροφορικής.

Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε για όλους τους Πληροφορικούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, εκπαιδευτικές άδειες, αποτελεσματική εφαρμογή των ρυθμίσεων της εργατικής νομοθεσίας.

Σε πρώτη φάση ξεκινούμε ανοικτή διαδικασία διαλόγου με όλους τους συναδέλφους και ιδίως με αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να καταγραφούν και να ιεραρχηθούν τα ειδικότερα αιτήματα που θα διατυπώσουμε προς τους εργοδοτικούς φορείς στα πλαίσια των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους να απευθύνονται στα Τοπικά Παραρτήματα της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικές επιστολές στη διεύθυνση info(στο)epe.org.gr με θέμα "ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ". Τα στοιχεία επικοινωνίας των Τοπικών Παραρτημάτων της Ένωσής μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.epe.org.gr/local-contact.jsp

Παράλληλα, τα μέλη της Ένωσής μας θα κληθούν να συζητήσουν το θέμα στις συνελεύσεις των Τοπικών Παραρτημάτων προκειμένου να διαμορφωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις από κάθε Τοπικό Παράρτημα.

Τις προτάσεις των Τοπικών Παραρτημάτων καθώς και τις απόψεις των μεμονωμένων συναδέλφων που θα συγκεντρώσουμε, θα τις συζητήσει το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων της Ένωσης το οποίο θα συνεδριάσει γι΄ αυτό το σκοπό στην Πάτρα περί τα τέλη Ιουλίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Κατόπιν, το ενιαίο κείμενο με τις απόψεις μας θα δοθεί στους εργοδοτικούς φορείς ώστε να ξεκινήσουν οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση.

Είναι η πρώτη φορά που ξεκινά μια τέτοια προσπάθεα στον κλάδο μας και είναι εύλογο πολλοί να μη γνωρίζουν τη σημασία και τις διαδικασίες υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων. Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστοχώρο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας http://www.omed.gr Όσοι έχετε εξειδικευμένες ερωτήσεις νομικού χαρακτήρα μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική θυρίδα νομικής υποστήριξης της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας lawyer(στο)epe.org.gr

Αν ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε μέλη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας και να ενισχύσετε τη διαπραγματευτική της θέση εν όψει των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το πλησιέστερο Τοπικό Παράρτημα ή να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο http://www.epe.org.gr/FormaEggrafis.jsp

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας
Νεκτάριος Μουμουτζής