Μείωση ωραρίου υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

19/10/2004 Παλαιότητα 15 yrs

Υπόμνημα της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας προς την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ για την μείωση του ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Το υπόμνημα σε μορφή PDF

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας

Στουρνάρη 63, 7ος όροφος

ΤΚ 10432, Αθήνα

Τηλ: 210-5222161

Φαξ: 211-9558459

www.epe.org.gr

e-mail: info@epe.org.gr

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

ΠΡΟΣ:       Κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κύριο Γεώργιο Καλό, Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ:       Μείωση ωραρίου υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2004

 

Όλα σχεδόν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια και ΤΕΕ) διαθέτουν σήμερα τουλάχιστον ένα εργαστήριο πληροφορικής. Ως υπεύθυνοι των εργαστηρίων αυτών ορίζονται με απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων ένας εκπαιδευτικός κλάδου Πληροφορικής, ο οποίος απαλλάσσεται από τις πρόσθετες απασχολήσεις και ασκεί μόνο τα διδακτικά του καθήκοντα (εγκύκλιος Γ2/283/26-1-2000).

Όμως οι περισσότεροι καθηγητές Πληροφορικής, επωμίζονται διάφορα καθήκοντα (π.χ. συντήρηση εργαστηρίου, μηχανογράφηση σχολείου, γραμματειακή υποστήριξη, υποστήριξη εξετάσεων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζονται από το διδακτικό τους έργο. Και αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει γραμματέας ή κάποιος που να γνωρίζει την χρήση των Η/Υ και να μπορεί να αναλάβει την γραμματειακή υποστήριξη του σχολείου. Το βάρος αυτό το επωμίζονται κυρίως οι καθηγητές Πληροφορικής.

Γίνεται έτσι φανερή η ανάγκη για μείωση του υποχρεωτικού ωραρίου των υπευθύνων των εργαστηρίων Πληροφορικής. Πρέπει να σημειωθεί ότι έχει θεσμοθετηθεί η μείωση του υποχρεωτικού ωραρίου κατά τρεις ώρες, των υπευθύνων των εργαστηρίων Φυσικής (εγκύκλιος 42270/Γ7/7-5-2004) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και των υπεύθυνων σε εργαστήρια τεχνικών σχολείων της Β/θμιας Εκπ/σης (Ν. 1566/85).

Συμπερασματικά, για να διορθωθεί αυτή η αδικία εις βάρος των καθηγητών Πληροφορικής, για την καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και την υποβοήθηση του διδακτικού ρόλου των καθηγητών της Πληροφορικής, ζητάμε να θεσμοθετηθεί, με απόφαση του ΥΠΕΠΘ, η μείωση του ωραρίου κατά τρεις ώρες των υπευθύνων των εργαστηρίων Πληροφορικής και ταυτόχρονα να ενταχθεί στα διδακτικά τους καθήκοντα η απασχόλησή τους στα εργαστήρια Πληροφορικής.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

Ο Πρόεδρος

Νεκτάριος Μουμουτζής

τηλ. 6977-318704

 

Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Ανδρεαδάκης
τηλ. 6944-141219