Όλα τα Άρθρα

Εκλογές ΕΠΕ για την ανάδειξη νέων οργάνων και σύσταση αυτών

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) πραγματοποίησε το διάστημα 21-23 Μαΐου 2015 τις εκλογές της, για την ανάδειξη μελών Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Επιτροπής Δεοντολογίας.

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) πραγματοποίησε το διάστημα 21-23 Μαΐου 2015 τις εκλογές της, για την ανάδειξη μελών Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Επιτροπής Δεοντολογίας.

Οι εκλογές της ΕΠΕ πραγματοποιήθηκαν για 1η φορά ηλεκτρονικά, αφού από αρκετά νωρίτερα είχαν γίνει οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο Καταστατικό της Ένωσης.

Τα μέλη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας αισθάνονται ιδιαίτερη υπερηφάνια, καθώς για πρώτη φορά μια Επιστημονική και Επαγγελματική Ένωση πραγματοποιεί εκλογές για την ανάδειξη οργάνων με ηλεκτρονικό τρόπο, θεσμοθετώντας και υιοθετώντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε ένα Καταστατικό.

Σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρο 16, παρ. 1-2) της ΕΠΕ και τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, οι πέντε πρώτοι πλειοψηφίσαντες για το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) ήταν αλφαβητικά οι: Αλεξάκος Φώτιος, Γεωργίου Χαρίλαος, Καπετανάκη Ελένη, Κιομουρτζής Ιωάννης και Κυριακός Δημήτριος. Το νέο ΔΣ συνήλθε σε σώμα και έγινε η ανάθεση των αρμοδιοτήτων του οργάνου, σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν αντίστοιχα τις θέσεις: Ειδικός Γραμματέας, Γενικός Γραμματέας, Ταμίας, Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΠΕ είναι η εξής:

Πρόεδρος:

Δημήτρης Κυριακός

Αντιπρόεδρος:

Γιάννης Κιομουρτζής

Γενικός Γραμματέας:

Χάρης Γεωργίου

Ειδικός Γραμματέας:

Φώτης Αλεξάκος

Ταμίας:

Λένα Καπετανάκη

Αντίστοιχα, εκλέχθηκαν τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής (ΕΕ: Δημητριάδης Σωκράτης, Κωνσταντινίδου Κυριακή, Λαμπαδάς Παρασκευάς) και της Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΔ: Ανδρεαδάκης Γεώργιος, Μαρασλής Κωνσταντίνος, Μουμουτζής Νεκτάριος).

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΕ, όλα τα νέα όργανα έχουν θητεία τριάντα (30) μηνών, δηλαδή μέχρι το Νοέμβριο του 2017.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ε.Ε. και της Ε.Δ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους εκείνους που έλαβαν μέρος στη διαδικασία ανάδειξης νέων οργάνων.

Η ΕΠΕ, πρωτοπορώντας για μια ακόμα φορά, θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να αναδεικνύει τα της Επιστήμης της Πληροφορικής στη χώρα μας.

Καλούμε όλους τους Πληροφορικούς της χώρας να εισέλθουν στους κόλπους μας, να ενδυναμώσουν τις προσπάθειές μας και να συνδράμουν ενεργά στην ανάδειξη και προβολή των προβλημάτων που ταλανίζουν την Επιστήμη μας στην Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)