Όλα τα Άρθρα

Δελτίο Τύπου - Sahana4Greece @ Fosscomm 2015: Παρουσίαση της διεθνούς πλατφόρμας για την υποστήριξη διοικητικής μέριμνας στα σημεία υποδοχής προσφύγων

Το φαινόμενο του προσφυγικού/μεταναστευτικού κύματος που έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες στο ανατολικό Αιγαίο αποτελεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο ζήτημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από κάθε πλευρά, ανθρωπιστική και όχι μόνο. Εδώ και λίγες εβδομάδες η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) έχει αναλάβει να βοηθήσει και να συνεισφέρει με τα μέσα και στον τομέα όπου μπορεί να το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο: με την τεχνογνωσία της στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ), μέσω της διεθνούς συνεργασίας με τον οργανισμό Sahana Foundation και την πρώτη επιχειρησιακή χρήση της αντίστοιχης πλατφόρμας στην Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

#Sahana4Greece @ Fosscomm 2015:

Παρουσίαση της διεθνούς πλατφόρμας για την υποστήριξη διοικητικής μέριμνας στα σημεία υποδοχής προσφύγων στα νησιά

Αθήνα, 3-11-2015


Το φαινόμενο του προσφυγικού/μεταναστευτικού κύματος που έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες στο ανατολικό Αιγαίο αποτελεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο ζήτημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από κάθε πλευρά, ανθρωπιστική και όχι μόνο.

Εδώ και λίγες εβδομάδες η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) έχει αναλάβει να βοηθήσει και να συνεισφέρει με τα μέσα και στον τομέα όπου μπορεί να το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο: με την τεχνογνωσία της στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ), μέσω της διεθνούς συνεργασίας με τον οργανισμό Sahana Foundation1 και την πρώτη επιχειρησιακή χρήση της αντίστοιχης πλατφόρμας στην Ελλάδα.

Η βραβευμένη πλατφόρμα ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) Sahana θα παρουσιαστεί από την ΕΠΕ και την ομάδα Κοινωνικής Μέριμνας στις ΤΠΕ (ICT4dascgr) στο συνέδριο FOSSComm 2015, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, καθώς και η παραμετροποίηση που υλοποιείται εδώ και λίγες εβδομάδες, ως ειδική έκδοση με κωδική ονομασία #Sahana4Greece, ώστε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και το περιβάλλον της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/11 ώρα 19:00' στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Αθήνας2 (Λεωφ. Αθηνών, Αιγάλεω), με ελεύθερη είσοδο.

Η ΕΠΕ καλεί όλους, ιδιαίτερα τους συναδέλφους του κλάδου των ΤΠΕ, να στηρίξουν με κάθε τρόπο το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα του #Sahana4Greece, το οποίο στις δύσκολες χειμερινές συνθήκες που έρχονται μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην διάσωση ζωών.

Πληροφορίες / Συμμετοχή:

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

URL: https://www.epe.org.gr , mailto:info(στο)epe.org.gr

 


1 Sahana Foundation: About Us – http://sahanafoundation.org/about-us/

2 T.E.I. Αθήνας (πρόσβαση): http://fosscomm.teiath.gr/index.php/contact