Ανακοίνωση ΔΣ ΕΠΕ σχετικά με επικοινωνία του με το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ

Η ΠΕΚΑΠ πρέπει να αρθει στο ύψος του ιστορικού της ρόλου και να διασφαλίσει ότι το πρόσωπο του Προέδρου της μπορεί να εγγυθεί την ενότητα του κλάδου και την επιτυχία των εν εξελίξει κινητοποιήσεων.

<font size="3">Η <a href="http://www.epe.org.gr/various/Anakoinvsh_2011_02_16_EpikoinvniaMePEKAP.pdf" target="_blank">ανακοίνωση σε pdf</a><br></font>

<style type="text/css">p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }</style>

<font face="Tahoma, sans-serif" size="5"><b><strong><font face="Tahoma, sans-serif"><span style="text-decoration: none;">ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ</span></font></strong></b></font>

<font face="Tahoma, sans-serif" size="5"><b><strong><font face="Tahoma, sans-serif"><span style="text-decoration: none;"><br></span></font></strong></b></font>

<font size="5"><strong><font color="#000000"><font face="Tahoma, sans-serif"><span lang="el-GR">Επικοινωνία </span></font></font></strong></font>

ΔΣ ΕΠΕ με ΔΣ ΠΕΚΑΠ

<font size="5"><strong><font color="#000000"><font face="Tahoma, sans-serif"><span lang="el-GR"><br></span></font></font></strong></font>

<font size="5"><em><font color="#000000"><span style="text-decoration: none;"><font face="Tahoma, sans-serif">Η </font></span></font></em></font>

ΠΕΚΑΠ πρέπει να αρθεί στο ύψος του

ιστορικού της ρόλου

<font size="5"><em><font color="#000000"><span style="text-decoration: none;"><font face="Tahoma, sans-serif"><br></font></span></font></em></font>

<font size="3"><strong>Αθήνα, </strong><strong><span lang="en-US">16</span></strong><strong> </strong></font>

Φεβρουαρίου 2011

<font color="#000000" size="3"><font face="Verdana, sans-serif">Με </font></font>

αίσθημα ευθύνης προς τον κλάδο και

δεδομένης της κρισιμότητας των στιγμών

σε σχέση με το μέλλον της Πληροφορικής

στο Νέο Σχολείο, κοινοποιούμε μηνύματα

που στείλαμε προς το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ τις

προηγούμενες μέρες. Το ΔΣ της ΕΠΕ δηλώνει

ότι δεν θα δεχθεί να εκπροσωπούν τον

κλάδο πρόσωπα που δεν μπορούν να εγγυηθούν

την ενότητά του και την αποτελεσματικότητα

των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε

εξέλιξη. Όσον αφορά την προσπάθεια

κατευνασμού των εύλογων αντιδράσεων

των Πληροφορικών της εκπαίδευσης και

όχι μόνο, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση

ότι <font color="#000000" size="3"><font face="Verdana, sans-serif"><b>ο </b></font></font>

αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική

νίκη, την αναβάθμιση, δηλαδή, της

Πληροφορικής Παιδείας και τον πλήρη

εκσυγχρονισμό των υποδομών και των

αναλυτικών προγραμμάτων Πληροφορικής

στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Εκπαίδευση καθώς και τη διασφάλισης

της επιστημονικής φυσιογνωμίας των

κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20.

<font color="#000000" size="3"><font face="Verdana, sans-serif">Ο </font></font>

αγώνας των Ελλήνων Πληροφορικών είναι

αγώνας για τη χώρα και τη θέση της στο

παγκόσμιο γίγνεσθαι και δεν δεχόμαστε

να εξαντλείται στα πλαίσια προσωπικών

επιλογών και παζαριών, που και την

επιστημονικότητα του χώρου μας απαξιώνουν

και την αξιοπρέπεια του κλάδου μας

υποβαθμίζουν. Αυτή τη κρίσιμη ώρα, <font color="#000000" size="3"><font face="Verdana, sans-serif"><b>η </b></font></font>

ΕΠΕ απευθύνει ενωτικό προσκλητήριο σε

κάθε επιστήμονα της Πληροφορικής, αλλά

και σε κάθε ενεργό πολίτη, να ενώσουμε

τις φωνές μας και τη δράση μας, να βρεθούμε

στους χώρους κοινωνικής δράσης και να

αγωνιστούμε για το δικαίωμα να

αξιοποιήσουμε τη γνώση και τις δεξιότητες

μας, να καταθέσουμε τις ικανότητές μας

στην Ελλάδα, κι όχι μακρυά από αυτήν.

<font size="3"><br></font>

<font color="#000000" size="3"><font face="Verdana, sans-serif"><u><b>Μήνυμα </b></u></font></font>

ΕΠΕ προς ΠΕΚΑΠ 09/02/2011 04:04 μ.μ.:

<font color="#000000" size="3"><font face="Verdana, sans-serif">Σε </font></font>

συνέχεια του μηνύματος που μας αποστείλατε

και εν όψει της κινητοποίησης της 15ης

Φεβρουαρίου 2011, που έχει αποφασίσει το

ΔΣ της ΠΕΚΑΠ, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη

σας τα εξής:

1. <font size="3">Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, στηρίζει την κινητοποίηση και εξέδωσε ήδη σχετική πρόσκληση συμμετοχής που μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση <a href="http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=454" target="_blank">http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=454</a>. </font>

2. <font size="3">Η 15η Φεβρουαρίου πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ευρύτερων και εντατικών δράσεων με στόχο την αναβάθμιση της Πληροφορικής Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε αυτή την προοπτική σας καλούμε να μελετήσετε τις λεπτομερείς προτάσεις της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας που θα βρείτε στη διεύθυνση <a href="http://www.epe.org.gr/various/Ypomnhma_YPEPTH_2010_10_10_PLIROFORIKH_PAIDEIA.pdf" target="_blank">http://www.epe.org.gr/various/Ypomnhma_YPEPTH_2010_10_10_PLIROFORIKH_PAIDEIA.pdf</a> και να στηρίξετε το αίτημά μας για ενεργοποίηση των διατάξεων του ΠΔ 63/2005 με τη σύσταση Επιτροπής που θα επιληφθεί των σχετικών ζητημάτων. </font>

3. <font size="3">Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί οι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας <b>να μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του κλάδου</b>. Η παρουσία του κ. Λούβρη στο ΔΣ της ΠΕΚΑΠ και μάλιστα στο ρόλο του προέδρου, όσο αυτός αρνείται να καταδικάσει δημόσια τα όσα ατυχή έχει γράψει για την "ψυχογραφία του κλάδου μας βάσει εμπειρικών δεδομένων" ή έστω να προσκομίσει, αν έχει, τα στοιχεία που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του, υπονομεύει τους αγώνες όλων μας και <b>δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας</b>. Η εκκωφαντική σιωπή του υπονομεύει την ενότητα του κλάδου στις κρίσιμες αυτές ώρες, όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις συναδέλφων Πληροφορικών της εκπαίδευσης (<a href="http://www.ekpaideytikos.gr/index.php?option=com_content&amp;view=article&amp;id=1615:2011-01-17-15-45-37&amp;catid=101:2010-10-10-08-03-34&amp;Itemid=82" target="_blank" rel="noreferrer">ανοικτή επιστολή καθηγητών Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20 Αθήνας και Προαστίων</a>) και τις αντιπαραθέσεις που έχουν πυροδοτηθεί και συνεχίζονται για το θέμα στο Στέκι των Πληροφορικών, όπου ο κ. Κουνάδης, υπογράφοντας ως Γεν. Γραμματέας του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ, <b>παραδέχεται το γεγονός</b> και το αποδίδει σε "συζήτηση 'καφενείου' μεταξύ 'φίλων´". </font>

<font size="3"><br>Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΠΕ<br>Ο </font>

Γενικός Γραμματέας
Νεκτάριος Μουμουτζής

<font size="3"><br></font>

ΕΠΕ προς ΠΕΚΑΠ 14/02/2011 06:42 π.μ.:

συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός

μας που αφορά την κινητοποίηση της 15ης

Φεβρουαρίου 2011, παρακαλούμε όπως το

ταχύτερο δυνατόν:

1. <font face="Tahoma, sans-serif" size="3">Εκδώσετε οδηγίες για τους συναδέλφους στην Αθήνα σε σημείο προσυγκέντρωσης με αυτοκίνητα για να γίνει οργανωμένα η μεταφορά προς Υπ. Παιδείας, δεδομένης της απεργίας των μέσων μεταφοράς. </font>

2. <font face="Tahoma, sans-serif" size="3">Μας γνωστοποιήσετε τις αποφάσεις σας σχετικά με το θέμα Προέδρου που έχουμε θέσει. </font>

<font size="3">Με τη βεβαιότητα ότι το ΔΣ της </font>

ΠΕΚΑΠ θα ανταποκριθεί στις μεγάλες

ευθύνες που έχει αναλάβει.

Νεκτάριος

Μουμουτζής