Όλα τα Άρθρα

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Πιερίας- Πιστοποιητικά Πληροφορικής

Μετά τις ΕΛΜΕ Χανίων, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας & ΕΛΤΕΕ Πιερίας και η ΕΛΜΕ Πιερίας αντιδρά στην πιστοποίηση χρήσης Η/Υ από ιδιωτικούς φορείς και ζητά: την κατάργηση κάθε απαίτησης πιστοποίησης σε βάρος των αποφοίτων της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και δωρεάν αξιόπιστη δημόσια πιστοποίηση για τους ενήλικες που δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της πληροφορικής.

ΕΛΜΕ Πιερίας

ΕΙΡΗΝΗΣ 34

Τηλ & fax 23510-28287

60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

 

 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 4-5-2006

 

Προς: Σχολεία Νομού Πιερίας

Κοιν: κ. Υπουργό Παιδείας,

            ΑΣΕΠ,

            Πρόεδρο ΟΕΕΚ,

            ΟΛΜΕ

 

 

ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

Το ΠΔ 44/2005 (προσοντολόγιο δημοσίου) προβλέπει ως υποχρεωτικό προσόν για διάφορες κατηγορίες υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων τη γνώση της χρήσης Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων, και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου. Οι απόφοιτοι της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήδη με τις γνώσεις τους από την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, ήτοι από το Γυμνάσιο, διαθέτουν, βάσει των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών, το σχετικό υπόβαθρο στα παραπάνω τρία αντικείμενα (και όχι μόνο) που απαιτεί το Π.Δ. 44/2005. Αλλά και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα Ενιαία Λύκεια και στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, οι ήδη αποκτηθείσες γνώσεις στα απαιτούμενα αντικείμενα εμπλουτίζονται και διευρύνονται και εξειδικεύονται περαιτέρω με μαθήματα υποχρεωτικά αλλά και επιλογής σε ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις των Ενιαίων Λυκείων και σε ΟΛΕΣ τις ειδικότητες των ΤΕΕ και όχι μόνο στην κατεύθυνση/ειδικότητα Πληροφορικής.

Κατόπιν τούτων, θεωρούμε απαραίτητο να επεκταθεί ή να ερμηνευθεί κατάλληλα η ρύθμιση του Π.Δ. 44/2005 ώστε να περιλάβει ΟΛΟΥΣ τους απόφοιτους των σχολείων της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης ή ειδικότητας δεδομένου ότι τα μαθήματα Πληροφορικής και χρήσης υπολογιστών διδάσκονται υποχρεωτικά ήδη από το Γυμνάσιο και γίνονται περισσότερο εξεζητημένα στα Ενιαία Λύκεια και στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια.

Σε αντίθετη περίπτωση, υποχρεώνονται οι απόφοιτοι των Σχολείων μας, προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στο δημόσιο τομέα, να «αγοράσουν» κάποιο από τα σχετικά πιστοποιητικά της αγοράς την ώρα που αποδεδειγμένα κατέχουν υπερεπαρκώς τα απαιτούμενα γνωστικά αντικείμενα μέσα από τη Δημόσια Εκπαίδευση.

 

Ζητούμε:

1.   Την κατάργηση κάθε απαίτησης πιστοποίησης σε βάρος των αποφοίτων της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

2.   Δωρεάν αξιόπιστη δημόσια πιστοποίηση, μόνο για τους ενηλίκους που δεν έχουν διδαχθεί πληροφορική στη βασική τους εκπαίδευση, ως μέρος του ψηφιακού τους αλφαβητισμού.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Πιερίας