Όλα τα Άρθρα

Θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων στο μάθημα Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ των ΕΠΑ.Λ.

Τα περισσότερα θέματα, σε γενικές γραμμές, μπορούν να χαρακτηριστούν μέτριας δυσκολίας

Την Παρασκευή 13-6-2014, στα πλαίσια των Πανελληνίων Εξετάσεων, εξετάστηκαν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων στο μάθημα «Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ». Τα περισσότερα θέματα, σε γενικές γραμμές, μπορούν να χαρακτηριστούν μέτριας δυσκολίας και εκτιμάται ότι δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα κατά την επίλυσή τους από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές και ιδιαίτερα από αυτούς που είχαν κατανοήσει τη θεωρία. Ιδιαιτερότητα των φετινών θεμάτων είναι ότι τα θέματα-ασκήσεις που επιλέχτηκαν από το κεφάλαιο 7, θέμα Γ-Γ1, Δ-Δ2 και Δ-Δ3, δεν υπάρχουν ως ασκήσεις του βιβλίου. Συγκεκριμένα, το πρώτο (Γ-Γ1) υπάρχει ως αυτούσιο παράδειγμα (όπως και το περσινό θέμα Γ-Γ1) ενώ τα άλλα 2 εξετάζουν κυρίως την κατανόηση της θεωρίας.

Τα όποια προβλήματα, όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζονται από τις απροσεξίες ή ασάφειες στην διατύπωση των θεμάτων ή ακόμα και από την αναπαραγωγή των ασαφειών-λαθών του βιβλίου. Έτσι παρατηρούμε ότι στο θέμα Γ-Γ2:

  1. Αναπαράγεται το λάθος του βιβλίου “...όπου το πρώτο bit (λιγότερο σημαντικό) ...”, ενώ πρόκειται για το σημαντικότερο bit

  2. Ενώ το θέμα επιδέχεται απάντηση με δύο ισόβαθμα μέρη επιλέχτηκε ως βαθμολογία περιττός αριθμός μονάδων (9 μονάδες).

Το Συντονιστικό Συμβούλιο του Εργασιακού Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας