Όλα τα Άρθρα

Ανοικτή Επιστολή - Σημαντικές παραλείψεις στην προκήρυξη 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ σχετικά με τους πίνακες διορισμών στην εκπαίδευση

Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρόσφατα, δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ στην οποία περιέχονται οι πίνακες βάσει των οποίων θα γίνουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη τριετία. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι στην ειδικότητα Πληροφορικής (ΠΕ86) δεν περιλαμβάνεται το πτυχίο δύο (2) σχετικών με την Πληροφορική Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.

Προς: Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)

Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων

Κοιν: Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Συστημάτων, ΔιΠαΕ

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, ΔιΠαΕ

Γραφεία Τύπου πολιτικών κομμάτων

ΜΜΕ

Αθήνα, 2/3/2023

Ανοικτή Επιστολή
«Σημαντικές παραλείψεις στην προκήρυξη 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ σχετικά με τους πίνακες διορισμών στην εκπαίδευση»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρόσφατα, δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ στην οποία περιέχονται οι πίνακες βάσει των οποίων θα γίνουν οι διορισμοί
εκπαιδευτικών και οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη τριετία.

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι στην ειδικότητα Πληροφορικής (ΠΕ86) δεν περιλαμβάνεται το πτυχίο δύο (2) σχετικών με την Πληροφορική Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στη Θεσσαλονίκη και για το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών των Σερρών. Επίσης, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων δεν περιλαμβάνεται ούτε στην ειδικότητα Ηλεκτρονικών (ΠΕ84). Να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι των τμημάτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από τα οποία προέρχονται τα εν λόγω τμήματα, περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Η παράλειψη αυτή αδικεί κατάφωρα τους συναδέλφους μας αποφοίτους των παραπάνω Τμημάτων, ειδικά όσους προτίμησαν το νέο πανεπιστημιακό πτυχίο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται απλώς για παράλειψη που θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Για το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Αντώνης Σιδηρόπουλος

Χάρης Γεωργίου

proedros(στο)epe.org.gr

gen_grammateas(στο)epe.org.gr

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, Αθήνα

Email: info(στο)epe.org.gr – Τηλέφωνο: (+30) 2113332456