Αξιοκρατία και ορθολογική στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με τη διαταγή υπ’ αριθμ. 1647/16/48131 από 08-01-2016 έγινε έλεγχος και καταχωρήθηκαν όλοι οι τίτλοι σπουδών του αστυνομικού προσωπικού, με σκοπό όπως καταλήγει η ίδια διαταγή την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος.

Προς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Κοιν: Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

 

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αθήνα, 17/1/2017

Θέμα: “Αξιοκρατία και ορθολογική στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας”


Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με τη διαταγή υπ’ αριθμ. 1647/16/48131 από 08-01-2016 έγινε έλεγχος και καταχωρήθηκαν όλοι οι τίτλοι σπουδών του αστυνομικού προσωπικού, με σκοπό όπως καταλήγει η ίδια διαταγή την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος.

Θα θέλαμε να μάθουμε πόσοι είναι οι πτυχιούχοι Πληροφορικής και ποιος είναι ο αριθμός αυτών που αξιοποιείται σε θέσεις αντίστοιχες των προσόντων τους. Η ερώτηση σχετίζεται με πληροφορίες που έχουν υποπέσει στην αντίληψη μελών της Ένωσής μας, περιπτώσεις επώνυμων καταγγελιών αστυνομικών με πτυχία Πληροφορικής, οι οποίοι ενώ θα μπορούσαν να στελεχώσουν άριστα αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου (από απλή Μηχανογράφηση έως Σήμανση, στελέχωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλπ.), τοποθετούνται σε εντελώς άσχετες θέσεις με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να χαραμίζονται οι εξειδικευμένες γνώσεις και τα προσόντα τους τα οποία στερείται τελικά το ίδιο το Υπουργείο.

Αν οι παραπάνω καταγγελίες ισχύουν, θεωρούμε ότι είναι γεγονός απαράδεκτο για τις σημερινές συνθήκες και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των συγκεκριμένων υπηρεσιών, καθώς και κατάφωρη αδικία εις βάρος των συναδέλφων μας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)


Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κυριακός
proedros<στο>epe.org.gr
Ο Αντιπρόεδρος
Γιάννης Κιομουρτζής
antiproedros<στο>epe.org.gr
Ο Γενικός Γραμματέας
Χάρης Γεωργίου
gen_grammateas<στο>epe.org.gr
Ο Ειδικός Γραμματέας
Φώτης Αλεξάκος
eid_grammateas<στο>epe.org.gr
Η Ταμίας
Λένα Καπετανάκη
tamias<στο>epe.org.gr
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, Τ.Θ. 13801, Τ.Κ. 10310,
Αθήνα Email: info<στο>epe.org.gr – Τηλέφωνο/Fax: 211-7907675