Δελτίο Τύπου - Για την ανάγκη ίδρυσης οργανικών θέσεων ΠΕ86-Πληροφορικής στα σχολεία

Με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν 304 συνάδελφοι Πληροφορικής ζητώντας τη σύσταση οργανικών θέσεων ΠΕ86 στα σχολεία της χώρας και τον διορισμό σε αυτές επαρκή αριθμού εκπαιδευτικών Πληροφορικής· η Ένωσή μας θα ήθελε να υπενθυμίσει της θέσεις της.

Δελτίο Τύπου - Για την ανάγκη ίδρυσης οργανικών θέσεων ΠΕ86-Πληροφορικής στα σχολεία

Αθήνα, 6 Μαΐου 2022

Αξιότιμοι Κύριοι.

Με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν 304 συνάδελφοι Πληροφορικής (https://bit.ly/3KGwGZU) ζητώντας τη σύσταση οργανικών θέσεων ΠΕ86 στα σχολεία της χώρας και τον διορισμό σε αυτές επαρκή αριθμού εκπαιδευτικών Πληροφορικής· η Ένωσή μας θα ήθελε να υπενθυμίσει της θέσεις της.

Έχουμε ήδη εδώ κι έναν χρόνο τονίσει την ανάγκη διορισμού καθηγητών Πληροφορικής ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας: https://bit.ly/3Fc7NUy. Ενδεικτικά να υπενθυμίσουμε πως σ’ εκείνο το δελτίο τύπου αναφέραμε πως παρόλο που όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι διανύουμε την "Εποχή της Πληροφορίας" (Information Era), είχαμε -τότε- περί τις 1500 προσλήψεις Αναπληρωτών (δηλ. "εποχιακών") εκπαιδευτικών, αντί για αντίστοιχους διορισμούς μονίμων!

Ως εκ τούτου, το λιγότερο που μπορεί η Ένωσή μας να κάνει είναι να προσυπογράψει την προαναφερθείσα επιστολή των 304 συναδέλφων και να τονίσουμε την ανάγκη άμεσης ικανοποίησης και των τεσσάρων (4) αιτημάτων που παρατίθενται εκεί.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Για το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Χαρά Ξανθάκη

Χάρης Γεωργίου

proedros(στο)epe.org.gr

gen_grammateas(στο)epe.org.gr

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, Αθήνα

Email: info(στο)epe.org.gr – Τηλέφωνο: (+30) 210 5699408