Όλα τα Άρθρα

Δελτίο Τύπου - Ολοκληρώθηκε ο B' κύκλος ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων

Με μεγάλη ικανοποίηση η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας ανακοινώνει ότι ο Β' κύκλος ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είναι το δεύτερο πετυχημένο πρόγραμμα που διεξήχθη μέσα στο τρέχον έτος και η αποδοχή της συγκεκριμένης δράσης γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Δελτίο Τύπου - Ολοκληρώθηκε ο B' κύκλος ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων

Αθήνα, 20-12-2023

Με μεγάλη ικανοποίηση η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) ανακοινώνει ότι ο Β' κύκλος ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είναι το δεύτερο πετυχημένο πρόγραμμα που διεξήχθη μέσα στο τρέχον έτος και η αποδοχή της συγκεκριμένης δράσης γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσης, ένας από τους βασικούς σκοπούς της λειτουργίας της είναι η προώθηση της γνώσης και χρήσης των πληροφορικών αγαθών από το κοινωνικό σύνολο και η εξάλειψη της τεχνοφοβίας και του “αναλφαβητισμού” στην Πληροφορική.

Τα διαδικτυακά μαθήματα απευθύνονται σε οποιονδήποτε, δωρεάν, χωρίς να προαπαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις Πληροφορικής ή άλλες τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Εισηγητές είναι μέλη της ΕΠΕ και πραγματοποιούν τα μαθήματα εθελοντικά.

Με ένα παραπάνω μάθημα σε σχέση με τον Α' κύκλο μερικούς μήνες πριν, τα εννιά προγραμματισμένα μαθήματα του Β' κύκλου διεξήχθησαν στο διάστημα από 15/11 μέχρι 13/12. Υπήρξαν συνολικά πάνω από 5.000 εγγραφές και πολύ υψηλό ποσοστό παρακολούθησης, με διαδραστική συμμετοχή και πολύ θετικά σχόλια.

Σχετικά με τον Β' κύκλο μαθημάτων, στην παρακάτω λίστα παρουσιάζονται οι σύνδεσμοι ανά μάθημα όπου είναι ήδη διαθέσιμα το βίντεο και το υλικό της παρουσίασης:

Η ΕΠΕ ήδη προετοιμάζει τη διοργάνωση του επόμενου κύκλου μαθημάτων, πιθανότατα τον Μάρτιο-Απρίλιο, με θεματολογία που θα ανανεωθεί ανάλογα με τις προτάσεις και τα σχόλια που ήδη έχουμε λάβει ή θα λάβουμε μέχρι τότε.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα μαθήματα και το σχετικό υλικό είναι συγκεντρωμένα στο κανάλι YouTube που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό από την ΕΠΕ:

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον και τα εποικοδομητικά σχόλια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

URL: https://www.epe.org.gr, mailto:info(στο)epe.org.gr