Όλα τα Άρθρα

Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων σχετικά με τα Κέντρα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.)

Αξιότιμε κ. κ. Υπουργέ.

 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (η οποία έχει πια λήξει), σχέδιο νόμου με θέμα: “Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις” 1, στο άρθρο 14 του οποίου αναφέρεται πως -ούτε λίγο ούτε πολύ- καταργούνται ουσιαστικά τα Κέντρα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) που βρισκόταν έως τώρα στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Προς:Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Κοιν:Γραφεία Τύπου πολιτικών κομμάτων,

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αθήνα, 30/3/2018

Αξιότιμε κ. κ. Υπουργέ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (η οποία έχει πια λήξει), σχέδιο νόμου με θέμα: "Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις" 1, στο άρθρο 14 του οποίου αναφέρεται πως -ούτε λίγο ούτε πολύ- καταργούνται ουσιαστικά τα Κέντρα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) που βρισκόταν έως τώρα στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Και μάλιστα αυτό, λίγο καιρό αφότου όλοι οι υπηρετούντες στα ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Ελλάδας σας είχαν επισημάνει με υπόμνημα που υπογράφεται από 105 επιστήμονες τη χρησιμότητα και τις ανάγκες που καλύπτουν τα εν λόγω Κέντρα2. Λίγο χρόνο μετά που η Κυβέρνησή σας κατάργησε την λεγόμενη τρίωρη εργαστηριακή απασχόληση των υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής (Σ.Ε.Π.Ε.ΗΥ).

Δυστυχώς φαίνεται να μην σας ενδιαφέρει καθόλου η άποψη των Ελλήνων Πληροφορικών για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μονάδων και δομών, ενώ πάλι αποδεικνύεται εμπράκτως μια πρακτική εκδίωξης θα λέγαμε των Πληροφορικών από τον χώρο της Εκπαίδευσης.

κ. Υπουργέ.

Οι Πληροφορικοί της χώρας έχουμε κουραστεί πια να διεκδικούμε τα αυτονόητα· όχι για εμάς, αλλά για τους Έλληνες μαθητές. Θα αρκεστούμε να σας υπενθυμίσουμε το υπόμνημα που αναφέραμε αρχικά3 με την παρατήρηση πως παραμένει επίκαιρο και η Ένωσή μας το προσυπογράφει και υιοθετεί στο ακέραιο. Φοβούμαστε όμως πως απευθυνόμαστε σε "ώτα μη ακουόντων". Κλείνουμε, με την ελπίδα να κάνουμε λάθος στο τελευταίο, πράγμα που θα φανεί από την ανταπόκρισή σας όχι σ’ εμάς, αλλά στους πάνω από 1080 πολίτες (εκπαιδευτικούς ως επί το πλείστον) που σχολίασαν αρνητικά το άρθρο 14 του παραπάνω σχεδίου νόμου. Αυτοί τουλάχιστον έχουν καταλάβει την αξία ύπαρξης των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. όπως ήταν ως τώρα.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)

Ο Πρόεδρος

Ο Αντιπρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Ο Ειδικός Γραμματέας

Η Ταμίας

Δημήτρης Κυριακός

Γιάννης Κιομουρτζής

Χάρης Γεωργίου

Φώτης Αλεξάκος

Λένα Καπετανάκη

proedros(στο)epe.org.gr

antiproedros(στο)epe.org.gr

gen_grammateas(στο)epe.org.gr

eid_grammateas(στο)epe.org.gr

tamias(στο)epe.org.gr

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, Τ.Θ. 13801, Τ.Κ. 10310, Αθήνα

Email: info<στο>epe.org.gr – Τηλέφωνο/Fax: 211-7907675

1 bit.ly/2GdIkiB

2 bit.ly/2IaaE1L

3 bit.ly/2IaaE1L