Καταγγελία: Πρόσληψη Επιμορφωτή Πληροφορικής στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Αξιότιμοι κύριοι. Κύριε Υφυπουργέ. Εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε προκήρυξη σχετικά με την πρόσληψη 34 εκπαιδευτικών στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.Κ.Ε.Κ-Ε) του ομώνυμου Δήμου (ΑΔΑ: 6ΨΚΩΟΚΠ7-Ζ31) όπου τα ελάχιστα απαιτούμενα τυπικά προσόντα σε ό,τι αφορά την ειδικότητα «Επιμορφωτής Πληροφορικής» περιγράφονται ως «ΔΕ/Εμπειρικός».

Προς:Τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Το Υπουργείο Εσωτερικών

Κοιν:κ.κ. Χρήστο-Γεώργιο Σκέρτσο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

MME

Αθήνα, 30/09/2019

ΘΕΜΑ: «Πρόσληψη Επιμορφωτή Πληροφορικής στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου»

ΣΧΕΤ: Υπ’ αριθμ. 1714/17-09-19 έγγραφο της ΔΗ.Κ.Ε.Κ-Ε (ΑΔΑ: 6ΨΚΩΟΚΠ7-Ζ31)

Αξιότιμοι κύριοι.

Κύριε Υφυπουργέ.

Εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε προκήρυξη σχετικά με την πρόσληψη 34 εκπαιδευτικών στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.Κ.Ε.Κ-Ε) του ομώνυμου Δήμου (ΑΔΑ: 6ΨΚΩΟΚΠ7-Ζ31) όπου τα ελάχιστα απαιτούμενα τυπικά προσόντα σε ό,τι αφορά την ειδικότητα «Επιμορφωτής Πληροφορικής» περιγράφονται ως «ΔΕ/Εμπειρικός».

Στην περιβόητη «Εποχή της Πληροφορίας» (Information Era), αρκεί κάποιος να έχει απολυτήριο Λυκείου και να δηλώνει … «εμπειρία» στην Πληροφορική, για να εργασθεί ως επιμορφωτής του προσωπικού ενός ΟΤΑ (ή/και άλλων) στην Πληροφορική! Κι όλα αυτά ενώ είναι ακόμη νωπές οι μνήμες του διορισμού ως καθηγητών Πληροφορικής στα σχολεία της χώρας ανθρώπων που έχουν σπουδές Θεολογίας, Φιλοσοφικής, Φυσικής Αγωγής, Χημείας ή άλλων αντικειμένων άσχετων με την Επιστήμη των Υπολογιστών. Συμπεραίνει δηλαδή κανείς πως ο παραλογισμός συνεχίζεται, ενδεχομένως και με εντονότερο τρόπο.

Κι αναρωτιόμαστε: Πώς τεκμηριώνει κάποιος απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι γνωρίζει από Πληροφορική; Τι ακριβώς εννοούν οι υπογράφοντες την ως άνω προκήρυξη με την λέξη «εμπειρικός»; Άραγε η αλλαγή του σκληρού δίσκου ή η προσθήκη ολοκληρωμένων RAM σε κάποιο PC ή η χρήση ενός επεξεργαστή κειμένου τεκμηριώνουν «εμπειρία» και θεμελιώνουν δικαίωμα εργασίας κάποιου ως επιμορφωτή τρίτων στην Πληροφορική; Μήπως θα έπρεπε και στις Τεχνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ της χώρας (χάριν οικονομίας στη Μισθοδοσία ας πούμε) να τοποθετούνται … ΔΕ Μηχανικοί; Ή «εμπειρικοί στις κατασκευές»; Ίσως ακόμη να ξεκινούσαμε διορισμούς «ΔΕ/Εμπειρικών» Δασκάλων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Γιατί όχι και «ΔΕ/Εμπειρικών» Ιατρών στα Νοσοκομεία;

Λυπούμαστε για τους παραπάνω σαρκασμούς, όμως -ειλικρινά- μόνο ως αστείο και μάλιστα κακόγουστο, μπορεί να εκληφθεί η 2η στήλη («βαθμίδα εκπαίδευσης») του πίνακα στην εν λόγω προκήρυξη. Εκτός αν ακόμη σήμερα κάποιοι δεν θεωρούν την Πληροφορική ως Επιστήμη και τους αποφοίτους των αντιστοίχων Τμημάτων της Τριτοβάθμιας ως Επιστήμονες. Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη προκήρυξη επιβάλλεται να αποσυρθεί/τροποποιηθεί για λόγους ευνομίας, ισονομίας και νομιμότητας και εννοείται πως οι Έλληνες Πληροφορικοί επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Πάντως, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν εχέφρονες αρμόδιοι για να διορθώσουν την τεράστια αυτή στρέβλωση και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με τιμή,

Το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Ο Ειδ. Γραμματέας Η Ταμίας
Δημήτρης Κυριακός Μάριος Παπαδόπουλος Χάρης Γεωργίου Φώτης Αλεξάκος Λένα Καπετανάκη
proedros<στο>epe.org.gr antiproedros<στο>epe.org.gr gen_grammateas<στο>epe.org.gr eid_grammateas<στο>epe.org.gr tamias<στο>epe.org.gr

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, Τ.Θ. 13801, Τ.Κ. 10310, Αθήνα
E-mail: info<στο>epe.org.gr – Τηλέφωνο: 698 172 3690