Όλα τα Άρθρα

Δελτίο Τύπου - Ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα – B' κύκλος από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, ως φορέας που εκπροσωπεί το σύνολο των Πληροφορικών αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας από το 2000, ξεκινάει έναν ακόμα κύκλο ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Δελτίο Τύπου – Ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα – B' κύκλος από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας

Αθήνα, 17-10-2023

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (www.epe.org.gr), ως φορέας που εκπροσωπεί το σύνολο των Πληροφορικών αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας από το 2000, ξεκινάει έναν ακόμα κύκλο ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσης, ένας από τους βασικούς σκοπούς της λειτουργίας της είναι η προώθηση της γνώσης και χρήσης των πληροφορικών αγαθών από το κοινωνικό σύνολο και η εξάλειψη της τεχνοφοβίας και του “αναλφαβητισμού” στην Πληροφορική.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο Β' κύκλος περιλαμβάνει μια ακόμα νέα σειρά δέκα διαδικτυακών μαθημάτων με ανανεωμένη θεματολογία και περιεχόμενο.

Τα διαδικτυακά μαθήματα απευθύνονται σε οποιονδήποτε, χωρίς να προαπαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις Πληροφορικής ή άλλες τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Οι Εισηγητές, είναι μέλη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας και πραγματοποιούν τα μαθήματα εθελοντικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στα Ανοικτά Μαθήματα της ΕΠΕ γίνονται αποκλειστικά στους αντίστοιχους συνδέσμους εγγραφής παρακάτω.

Λίστα μαθημάτων:

(Μπορείτε ελεύθερα να εγγραφείτε σε όσα μαθήματα επιθυμείτε)

  • Εισαγωγή στην Αναλυτική Δεδομένων με τη γλώσσα R / Χάρης Γεωργίου / Τετάρτη 15 Νοεμβρίου (7-9 μ.μ.) / [Εγγραφή]

  • Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη με απλά λόγια / Γιάννης Φαρσάρης / Κυριακή 19 Νοεμβρίου (7-9 μ.μ.) / [Εγγραφή]

  • Συνοπτική εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα / Δημήτρης Τσίγκος / Τετάρτη 22 Νοεμβρίου (6-8 μ.μ.) / [Εγγραφή]

  • Πώς δουλεύει το Internet; / Αντώνης Χαρίτων / Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (7-9 μ.μ.) / [Εγγραφή]

  • Πρώτη επαφή με την Επιστήμη Υπολογιστών και τον Προγραμματισμό / Φώτης Αλεξάκος / Σάββατο 25 Νοεμβρίου (6-8 μ.μ.) / [Εγγραφή]

  • Διαχείριση Έργων Λογισμικού – Σύγχρονες Μεθοδολογίες / Χάρης Γεωργίου / Τετάρτη 29 Νοεμβρίου (7-9 μ.μ.) / [Εγγραφή]

  • Προγραμματισμός Υπολογιστών για αρχάριους / Παναγιώτης Αλεξάκος / Σάββατο 2 Δεκεμβρίου (9-11 π.μ.) / [Εγγραφή]

  • Hackers: Μύθοι και πραγματικότητα / Γιάννης Φαρσάρης / Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (7-9 μ.μ.) / [Εγγραφή]

  • Αξιοπιστία Λογισμικού – Μαθήματα από τις Διαστημικές Αποστολές / Χάρης Γεωργίου / Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου (7-9 μ.μ.) / [Εγγραφή]

  • Εισαγωγή στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τις μεθόδους χρηματοδότησης / Δημήτρης Τσίγκος / Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου (6-8 μ.μ.) / [Εγγραφή]

Σημείωση: Η εκπαίδευση που παρέχεται μέσω των ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων είναι άτυπη και δεν θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

URL: https://www.epe.org.gr, mailto:info(στο)epe.org.gr