Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση, οι Πληροφορικοί της χώρας πληροφορηθήκαμε τις επιλογές του ΥΠΟΠΑΙΘ όσον αφορά την ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία για το σχολικό έτος 2015-2016.
Ως Επιστήμονες Πληροφορικής θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την Ελληνική κοινωνία ότι η Επιστήμη των Υπολογιστών διαθέτει σήμερα την ερευνητική γνώση και την απαραίτητη τεχνολογία για την ασφαλή διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που διασφαλίζουν τόσο το αδιάβλητο όσο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.
Με πραγματική συντριβή πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του Χρήστου Νικολάου, καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Δημόσια παρέμβαση - Υπόμνημα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας και του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων για το υπό συζήτηση μεταβατικό εξεταστικό σύστημα