Όλα τα Άρθρα

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Γενική Συνέλευση ζητάει την εξομοίωση των αποφοίτων του τμήματος με τους αποφοίτους των Τμημάτων Πληροφορικής των Σχολών Θετικών Επιστημών ως προς τις διαδικασίες διορισμού τους ως καθηγητές Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επειδή στο διδάσκονται παιδαγωγικά και διδακτικά μαθήματα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜHΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:κ.Ι.ΚΑΒΟΥΡΑΣ


ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2002 - 2003


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
3ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ 18ης Δεκεμβρίου 2002

3.Αναγνώριση του Τμήματός μας ως καθηγητικού

Η Γενική Συνέλευση μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίζει να προτείνει στον υπουργό Εθνικής Παιδείας την εξομοίωση των αποφοίτων του Τμήματός μας με τους αποφοίτους των Τμημάτων Πληροφορικής των Σχολών Θετικών Επιστημών ως προς τις διαδικασίες διορισμού τους ως καθηγητές Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επειδή στο Τμήμα Πληροφορικής του Ο.Π.Α. διδάσκονται παιδαγωγικά και διδακτικά μαθήματα.

Για το λόγο αυτό ζητείται να:

Α) τροποποιηθεί άμεσα η υπ?αριθμ. 25/1Π/2002(ΦΕΚ262/12.8.2002) προκήρυξη του Υπουργείου που αφορά τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών.

Β) να ληφθεί μέριμνα ώστε να συμμετάσχουν ισότιμα οι απόφοιτοι του Τμήματός μας με τους άλλους αποφοίτους Τμημάτων Πληροφορικής Σχολών Θετικών Επιστημών στην κατάρτιση του πίνακα διοριστέων (μονίμων, αναπληρωτών, ωρομισθίων).

Γ) να γίνει η προσήκουσα νομοθετική αλλαγή έτσι ώστε στις καθηγητικές σχολές να συμπεριληφθεί και το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

H Γενική Συνέλευση αποφασίζει να αποσταλεί η απόφασή της αυτή στη Σύγκλητο για προώθηση στο Υ.Π.Ε.Π.Θ.


Αθήνα, 6-2-2003
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & α.α.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών